Esküvő fotózás

Miért célszerű fotóst fogadni…? 

Egy esküvőt jól lefényképezni nem olyan könnyű, mint azt sokan  hiszik. A digitális korszak beköszöntével mindenki számára  elérhetővé vált a fényképezés, bárki vásárolhat viszonylag olcsón  jó minőségű fényképezőgépet. Sajnos ez még nem jelenti azt,  hogy egy jó géppel bárki meg tudja örökíteni ezt az eseményt,  ugyanis egy házasságkötő terem, vagy egy templom nehéz  terepnek számít. Sajnos nem elég csak egy jó fényképezőgép,  legalább olyan fontos a jó optika, a vaku, illetve számos egyéb  kiegészítő aminek létéről az átlag ember mit sem sejt… Az esetek  többségében egy lelkes amatőr nem rendelkezik minden  szükséges felszereléssel, ebből kifolyólag kompromisszumokra  kényszerül, ami rányomja bélyegét az elkészült képekre.  Nagyon sokan nem fogadnak profi fotóst az esküvőjükre  mondván, “úgyis lesz mindenkinél gép, majd az Ő általuk  készített képekből válogatunk”… Az ilyen képek jelentős része  meg sem közelíti azt a minőséget amit ez az esemény megkíván.  Ezeket a képeket helyrehozni nem könnyű feladat, sok esetben  lehetetlen… 94Egy fotós az elejétől kezdve jelen van a szertartáson, mindenhova elkíséri a  párt. A jelenlévő meghívottaknak erre nem mindig van lehetőségük és nem  is várhatjuk el egy vendégtől, hogy minden fontos pillanatban jelen  legyen, ezzel egyébként el is rontanánk a szórakozását. Az esetek  többségében a meghívottak nem is ismerik az esküvő pontos  forgatókönyvét, nincsenek tisztában vele, hogy az események hogyan  követik majd egymást. Egy fotós jó előre megbeszéli a párral, illetve az  esemény szervezőivel, vagy a vőféllyel, hogy mikor mi következik. Ez  elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán jó képek készüljenek.  És ezzel sajnos még nem ért véget a dolog, ugyanis a képek feldolgozása  ugyanolyan fontos feladat, mint azok elkészítése. Egy nagyobb esküvő után  az utómunka napokig vagy akár hetekig is eltarthat és legalább akkora  szakmai tapasztalatot igényel, mint azok elkészítése.  Fontos momentum még egy fotózásnál (nem csak esküvő), a kölcsönös  szimpátia megléte. Mindkét fél dolgát nagyban megkönnyíti, ha nem  idegenként tekintenek egymásra, éppen ezért személyesen is szeretek  találkozni az ügyfeleimmel még a fotózás előtt. Egy esküvő fényképezésénél  ez amúgy is elengedhetetlen.   Ha a fotóalany nem érzi jól magát a fotós társaságában, az ellehetetleníti a munkát. Amikor kiválasztja fotósát, csak olyat bízzon meg, aki  szimpatikus, bizalmat ébreszt Önben!

                                                                                                              

Javaslom, hogy gondolja át a fent említetteket és tájékozódjon alaposan mielőtt kiválasztja fotósát, mert ezeket a képeket  még az unokái is nézegetni fogják. 

Ha felkeltettem érdeklődését, keressen meg elérhetőségeink valamelyikén, ahol minden felmerülő kérdésére szívesen  válaszolunk. 

Árajánlat kéréséhez, kérem keressen minket elérhetőségeink egyikén.